NEN heeft City-AED dankzij pitch bij Albedo Network

Uit onderzoek blijkt dat elk jaar 2500 levens worden gered als er voldoende openbare (City) AED’s worden geplaatst. NEN heeft daarom besloten om als eerste organisatie in Nederland een City-AED te plaatsen voor het gebouw aan de Vlinderweg in DelftDankzij de netwerkavond in september van Albedo Network waar City AED mocht pitchen ontstond er een snelle samenwerking tussen Spie, van Leeuwen Oplaadpalen, City-AED en NEN: de City AED bij NEN is binnen een maand gerealiseerd.

Op de stip

Bij het Albedo Network mogen elke maand twee leden en een maatschappelijke organisatie op de stip om even 2 minuten ergens aandacht voor te vragen.
Vorige maand stond Marcel Matthijssen ‘op de stip’. Hij vertelde over zijn stichting City AED. Hij maakte Edwin van der Zijden van NEN, lid van het Albedo Network, enthousiast. Op 10 oktober, amper een maand later, op de Dag van de Duurzaamheid, tijdens de volgende netwerkavond van het Albedo Network bij NEN is de City AED officieel in gebruik genomen.

City AED in een buitenkast

City AED is ontstaan uit een burgerinitiatief om goede en 24/7 openbare AED’s te plaatsen en te beheren zodat deze snel ingezet kunnen worden bij een hartstilstand. Op basis van praktijkervaringen is het City AED concept ontwikkeld: een gestandaardiseerde 24/7 openbare AED in een buitenkast, inclusief alle zaken daaromheen zoals: AED locatiekeuze (6-minutenzone), financiering, beheer en onderhoud, bewaking, verzekering, training, publieksvoorlichting etc.
Een city AED verdubbelt de kans op overleven bij een hartstilstand. Van der Zijden en Laros hopen uiteraard dat er geen gebruik gemaakt hoeft te worden van de City-AED, maar indien noodzakelijk is deze beschikbaar voor omwonenden van NEN. Reanimatie én de inzet van een AED bieden binnen 6 minuten immers de grootste kans op overleving.

Meer informatie is te vinden op www.city-aed.nl

Netwerken in Delft met Albedo Network

Het Albedo Network is een initiatief van de maatschappelijke betrokken onderneemster Séphine Laros. Eind 2017 was zij genomineerd voor de Prijs Ondernemer van het Jaar in Delft. Zij kwam tot de finale plaats en hoorde uit honderd ondernemers tot de drie finalisten. Séphine Laros won niet, maar zij leerde dat je niet hoeft te winnen om een winnaar te zijn. Het thema van de ondernemersprijs was netwerken en verbinden en dat was voor haar de aanleiding om het Albedo Network te beginnen in januari 2018. Daarmee bracht ze twee passies samen: kennis en ervaring delen als communicatievakvrouw over branding, communicatie en social media en het verbinden van mensen, zodat zij elkaar echt leren kennen. Dit kan tijdens het netwerken, de opdrachten en met ‘op de stip’. Een nieuwe club voor ondernemers om te netwerken in Delft.

Kijk je op je telefoon en heb je een vraag? Klik dan op het icoon om te appen of bellen naar 06-41009867:

Volg ons

info@albedocommunicatie.nl

06-41009867