10-10 Dag van de Duurzaamheid & Albedo

Het is al precies 10 jaar Dag van de Duurzaamheid, een initiatief van Urgenda. En Albedo communicatie staat er al 10 jaar bij stil. In 2018 werd elke dag uitgeroepen tot de Dag van de Duurzaamheid. Waar ik het helemaal mee eens ben. Op 10-10 doen we weer mee.

Het hele jaar door ben ik, Séphine, duurzaam en betrokken waar ik kan. Veelal achter de schermen. Duurzame meubelen, geproduceert en ontworpen in Nederland, groene stroom op (vooral) windenergie, gerecycled papier dat we zelf binnen het bedrijf extra recyclen, gescheiden afval, mensen met elkaar verbinden, de natuur een handje helpen, een insectvriendelijke tuin, het energieverbuik verder verlagen,  fairtrade fruit, koffie en thee op kantoor tijdens ook voor de deelnemers aan o.a. de workshops.

Duurzaamheid zit immers in de naam Albedo. Het is een term uit de sterrenkunde. Albedo is het percentage licht dat door een bepaald object weerkaatst wordt. En dat is een bewuste keuze geweest. Het klimaat heeft namelijk een relatie met de term albedo. Het broeikaseffect laat de albedo van de aarde dalen en verklaart de opwarming van de aarde. Dat is een van de reden dat Albedo communicatie naar deze meeteenheid genoemd is!

Op de komende Dag van de Duurzaamheid, 10-10 houdt Albedo Network een inspiratie-avond. Zoals elke inspiratie avond van Albedo Network is er een interactieve lezing over branding, communicatie of social media. De avond gaat deze keer over contentstrategie en handige apps met merkstrateeg Onica van Heusden. Het belooft een leerzame avond te worden.

Uiteraard staan we op 10-10 2019 ook stil bij duurzaamheid. De hapjes tijdens de inloop en het netwerken na de lezing zijn namelijk van Milieu Defensie Delft. Zij zetten zich met het initiatief Taste de Waste in tegen voedselverspilling. Hiermee krijgt voedselverspilling en de oneerlijke verdeling van ons eten extra aandacht. Milieu Defensie Delft organiseert Taste the Waste-maaltijden waarbij ze producten gebruiken die anders weggegooid zouden zijn. En deze keer dus de hapjes bij Albedo Network!

 

En het gastbedrijf op 10-10 is Hogeschool Inholland Delft. Duurzaam en ondernemend! Een kleine hogeschool met unieke opleidingen op het gebied van onder meer biologie, natuur, milieu en techniek. Bij de opleidingen staat studentenprojecten en -onderzoeken staat voornamelijk duurzaamheid centraal. Binnen de opleidingen is er veel aandacht voor het ondernemerschap. Bij de ‘groene’ opleidingen is dit een vast thema van het onderwijsprogramma. 

Een mooie locatie voor de bijeenkomst van ondernemersnetwerk Albedo Network op 10-10, de Dag van de Duurzaamheid!

Kijk je op je telefoon en heb je een vraag? Klik dan op het icoon om te appen of bellen naar 06-41009867:

Volg ons

info@albedocommunicatie.nl

06-41009867