Netwerken is een kunst

Netwerken is een kunst. Je bouwt relaties op die je verder brengen zowel in werk als je privéleven. Een netwerk met warme contacten, die je echt kent.   Je gebruikt je netwerk voor informatie, advies, een introductie of een verwijzing om je verder op weg te helpen. Netwerken is niet alleen gericht op direct resultaat. Houd dus ook geen salesgesprek. Toon interesse in de ander en bied je hulp aan: je kunt meedenken, een tip geven, of stel iemand aan een ander voor die ook aanwezig is. Geef een ander wat je zelf zou willen ontvangen! 

Miriam Notten is expert op het gebied van netwerkend werken en sociaal kapitaal, oftewel hoe je jouw netwerk zodanig vorm geeft dat het waarde levert. Ze is een veel gevraagd spreker en de oprichter van La Red, het in netwerkend werken gespecialiseerde bureau. Ze leeft haar leven volgens het motto van #payingitforward en is met La Red ook aangesloten bij deze wereldwijde beweging om netwerken te activeren.

Wij zijn er heel trots op dat deze topspreker op 21 januari een interactieve workshop met 10 netwerktips geeft bij Albedo Network in Delft. Kun je niet wachten, of wil de avond goed beginnen? Hier alvast 5 tips van haar!

Hier alvast 5 tips van haar!​

Wanneer je samen met een collega, relatie of klant naar een nieuwjaarsborrel of netwerkbijeenkomst gaat, biedt dit veel voordelen:

  • Je investeert in de relatie.
  • Het biedt een mooie opening om op iemand af te stappen. Je kunt tenslotte iemand voorstellen.
  • Je kunt gebruik maken van elkaars kwaliteiten. Misschien ben jij een goede prater, terwijl de ander juist een goede luisteraar is.
  • Je kunt na afloop samen reflecteren.

Waar houd je je mee bezig? Welke problemen kun je daarmee oplossen? Waar ben je naar op zoek? Het verwoorden van een goed en bondig verhaal is lastig en het heeft tijd nodig om zich te ontwikkelen. Oefen, varieer en vraag om feedback!

Maar doe dit wel in stijl. Vaste zinnen om een gesprek te beëindigen zijn: “Als ik je nog ergens mee kan helpen, moet je het zeggen”. Als je je goed voorbereid hebt, heb je hier een goed antwoord op. Veel gesprekken kennen een natuurlijk, gevoelsmatig einde. Een goede manier om een gesprek te beëindigen is door je gesprekspartner aan een andere bezoeker voor te stellen. Het gemakkelijkste is iemand die je zelf kent en nog van plan was te spreken. De gouden regel is: Laat je gesprekspartner nooit alleen achter! Voorstellen om samen iets te drinken te halen kan altijd. Onderweg naar de bar ontstaan vast en zeker mogelijkheden voor nieuwe ontmoetingen.

Je visitekaartje geef je weg als bekroning van het gesprek. Het is een uitnodiging om het contact verder te onderhouden.

Wie heb je gesproken en waarover? Wat voor acties heb je toegezegd? Voer deze acties zo snel mogelijk uit. Dat geeft vertrouwen!

Voorproefje?

Wil je alvast een voorproefje van keynote speaker Miriam Notten? Bekijk dan dit filmpje:

Kijk je op je telefoon en heb je een vraag? Klik dan op het icoon om te appen of bellen naar 06-41009867:

Volg ons

info@albedocommunicatie.nl

06-41009867