Alvast 5 belangrijke tips en tricks over professioneel filmen met je smartphone

Het is zo 8 juli, dan spreekt Kimo Grashuis over Professioneel filmen met je smartphoneWil jij ook filmpjes van goede kwaliteit creëren voor jouw online kanalen zonder een camera te hoeven gebruiken? Dan is het belangrijk om professioneel te kunnen filmen met je smartphone. Filmpjes maken wordt namelijk steeds populairder onder de ondernemers. Hoe moeilijk kan het zijn? Een filmpje maken met je smartphone? Het is minder makkelijk dan je denkt. Er komt namelijk een hoop bij kijken om een goed filmpje neer te zetten. Maar hoe doe je dit dan? We gaan tijdens dit netwerkevent aan de slag met zijn tips. Kun je niet wachten? Hier alvast 5 tips en tricks!

5 tips en tricks om goed te filmen met je smartphone

1 Gebruik de achterste camera voor filmpjes waarbij je goede kwaliteit beeld wilt. Deze is namelijk van betere kwaliteit. Zelfs als je jezelf filmt kan je beter de achterste camera gebruiken. Zet dan je telefoon op een statief. Wil je dit toch met je telefoon in je hand filmen? Kijk dan niet naar het scherm, maar in de lens, zodat je de kijker aankijk

2 Beeldstabilisatie. Ook al houd je je handen stil, er zijn altijd wel trillingen. Gelukkig hebben smartphones tegenwoordig beeldstabilisatie, zowel optische beeldstabilisatie als digitale beeldstabilisatie. Deze stabilisaties zorgen dat de bewegingen verdwijnen. Hierdoor wordt de opname zuiverder.  

3 Houdt de smartphone goed vast. Als je zonder statief filmt, houdt de smartphone dan met beide handen rond de rand vast. Laat je elle bogen tegen je lichaam of zoek ondersteuning voor je arm, want hoe verder je de smartphone van je afhoudt, hoe meer trillingen er ontstaan.

4 Zet de smartphone tijdens het filmen op vliegtuigmodus. Zo kan je rustig door filmen en kan de opname niet verstoord worden door berichtjes of telefoontjes.  

5 Niet inzoomen. Met de smartphone wordt het beeld nooit echt goed van kwaliteit als je inzoomt. Je loopt dan een groot risico op trillend beeld. Als je van dichtbij wilt filmen kan je beter dichtbij het voorwerp gaan staan. Als je perse wilt inzoomen, kan je dat beter maximaal 1 keer per opname doen.  

Tijd voor actie! Film professioneel met je smartphone voor jouw online kanalen en laat jezelf zien.  

Weet jij niet goed hoe je professioneel filmen het best kunt aanpakken? Meld je dan nu aan voor de Inspiratie-avond van Albedo Network. Kom leren en oefenen met Kimo Grashuis. Na deze avond weet jij hoe je een filmpje van goede kwaliteit kunt neerzetten.  

Kijk je op je telefoon en heb je een vraag? Klik dan op het icoon om te appen of bellen naar 06-41009867:

Volg ons

info@albedocommunicatie.nl

06-41009867