Wat kun je doen met de gratis versie van ChatGPT?

Misschien ken je het al: ChatGPT. Dit is een chatbot die je allerlei soorten vragen kunt stellen. Denk aan informatie over je doelgroep of inspiratie voor concepten. Het is een handige tool om efficiënt te werken. Hieronder geven wij je 4 tips voor het gebruiken van ChatGPT

4 handige tips voor het gebruiken van ChatGPT

1. Controleer de betrouwbaarheid en validiteit. Neem niet alle antwoorden van ChatGPT zomaar aan. Het is belangrijk om deze informatie te verifiëren en kritisch te evalueren. Je kunt hiervoor betrouwbare bronnen bestuderen en je eigen gezond verstand gebruiken. Stel: je hebt marktonderzoek nodig. Doe nog even een check op het internet om zeker te weten of de antwoorden kloppen.

2. Pas de taalstijl aan. Je kunt ChatGPT afstemmen op taalstijlen die jij prettig vindt! Je kunt bijvoorbeeld kiezen om ChatGPT heel simpele taal te laten gebruiken, maar je kunt het je ook formeel laten aanspreken. Experimenteer met de manieren waarop ChatGPT jou aanspreekt. Dit maakt de conversatie met de chatbot fijner.

 

3. Blijf doorvragen. Je denkt misschien dat je je antwoord al hebt na het stellen van één vraag. Dat is niet altijd zo. ChatGPT snapt jou beter wanneer je vervolgvragen stelt en meer context geeft. Wil je een beschrijving voor jouw website als coach? Het antwoord hierop ga jij waarschijnlijk niet op jouw website zetten. Vraag hierna of je de tekst korter kan maken. Of enthousiaster. Het kan allemaal.

4. Maak de tekst je eigen. ChatGPT geeft vaak nog wat algemene, theoretische antwoorden. Elk antwoord van ChatGPT is anders. Probeer eens dezelfde vraag te stellen op een ander device. Het antwoord komt misschien op hetzelfde neer, maar de tekst is telkens net iets anders. Toch zal de schrijfstijl en humor jou niet helemaal kenmerken. Neem daarom niet elk woord over. Je kunt de tekst zelf nog een beetje aanpassen totdat deze perfect is. ChatGPT is een tool om jou te helpen met inspiratie, niet om jou alles voor te doen

Vind jij ChatGPT interessant? Je leert hier meer over tijdens onze Inspiratie-avond. Meld je nu hieronder aan.

Volg deze link om je aan te melden voor de Inspiratie-avond.

Elke maand is er een Inspiratie-avond.

De komende avond is op maandag 3 juli 2023 met het thema: Storytelling met Chat GPT. Deze keer bij New Future Lab. Via de navigatie of op de homepage kun je alle mogelijkheden vinden. Kijk wat bij je past en blijf netwerken, leren en elkaar steunen!

Kijk je op je telefoon en heb je een vraag? Klik dan op het icoon om te appen of bellen naar 06-41009867:

Volg ons

info@albedocommunicatie.nl

06-41009867