Over Albedo Network: het ondernemersnetwerk in Delft

Albedo Network bestaat in 2023 5 jaar. Albedo is een netwerk voor zelfstandigen en geïnteresseerden die willen leren over branding, communicatie en social media en samen willen netwerken, verbinden en kennis delen.

Eind 2017 opgericht door Sephine Laros 

Séphine Laros staat aan de wieg van 2 succesvolle Delftse netwerken en daar is sinds januari 2018 een nieuw netwerk bijgekomen: Albedo Network. Eind 2017 was Séphine finalist bij de Kracht van Delft Verbindt voor de titel Netwerker van het jaar. Het proces op weg naar de finaleplaats resulteerde in Albedo Network. Met Albedo combineert zij 2 passies: het communicatievak en netwerken. Albedo Network is dan ook een netwerk geïnteresseerden die willen leren over branding, communicatie en social media en willen netwerken en verbinden. De kick-off was in het Rietveld Theater in Delft op 8 januari 2018!

Albedo Network is er om te kunnen groeien.  Je komt leren en netwerken. Op een prettige manier. Het is de ontmoetingsplek waar we elkaar inspireren en waar je in alle openheid jezelf kunt zijn. Daarom is Albedo vanaf het allereerste begin gebaseerd op 4 pijlers. 

Albedo network staat voor:

Met de sprekers, locaties en invulling van het programma willen de alle aanwezigen inspireren. Zodat je na een bijeekomst enthousiast bent om je nieuwe kennis en inzichten op te pakken.    

Het netwerk is er voor en door leden. Het is wel zo prettig dat de leden meehelpen en meedenken.  Elk jaar in september geven de leden tijdens de Inspiratie-avond en op de online community aan over welke onderwerpen zij meer willen leren. Branding? Crossmedia concepten? Sales? Instagram? TikTok? In oktober is het stemmen op de aangedragen onderwerpen en sprekers. De 11 onderwerpen die het hoogste scoren worden in november voor het volgende jaar ingepland. Democratischer kan niet.

Samen is ook samenwerken voor gezellige en inspirerende avonden. Een netwerk run je niet in je eentje, ook dat doe je samen. Samen netwerken en samen zaken doen. Zo maken een aantal leden de video’s: Jim van den Haak, Hans Dunlop, Vincent Laros, Karen Knols, en Frans Beskers. Hans Dunlop maakt de professionele foto’s die we hier delen. Lieneke Post maakt in opdracht van Albedo mooie tekeningen voor Instagram. Een paar keer per jaar helpt Barbara van Gelder met bijzondere concepten voor de extra feestelijke avonden. Maar iedereen steekt zo nu en dan een helpende hand uit. Dat zorgt ook voor een prettige sfeer.    

Respect en aandacht. Echt naar elkaar luisteren. Iedereen is van waarde. Een open houding waar iedereen zich welkom voelt, ook de eerste keer dat je deelneemt. Respect is bij Albedo een belangrijke waarde. Het is dan ook opgenomen in de voorwaarden om te mogen deelnemen aan ene event: ‘Je gaat respectvol met elkaar om’. 

Albedo staat voor groei. Albedo is een meeteenheid uit de sterrenkunde, het geeft aan hoeveel zonne-energie een oppervlakte absorbeert en weerkaatst. Je kunt bij Albedo kennis absorberen: leren van experts en van elkaar. Ontwikkelingen volgen elkaar in een rap tempo op. Albedo Network is de kans om up-to-date te blijven en aan je eigen communicatie en marketing te werken. Blijf stralen. Laat het albedo van jouw bedrijf groeien!