vermaak en Maatschappij

Filmbureau Waterwegen is gespecialiseerd in fictie projecten. We creëeren verhalen voor ontspanning en vermaak of met een maatschappelijk karakter.

Producties  We houden ons bezig met fim, tv- en webseries, videoclips en commercials. Hierin zijn we gedreven.  Communicatie is naast deskundigheid, van wezenlijk belang voor een optimaal resultaat. De productie maken we samen met de cast en crew én in goede afstemming met de klant.

Maatschappelijke projecten Je eigen verhaal scheppen, trots zijn op jezelf. Gehoord worden. Daarom maakt Filmbureau Waterwegen  zich sterk voor mensen met een beperking.  We begeleiden hen spelenderwijs om samen een film te maken. 

Producties

In ontwikkeling

 • Camilla (werktitel)

  Drama over...

 • Buitenskamers

  Het vervolg van Binnenskamers. We volgen de levens van 3 personen na de intelligente llockdown. De vrouw raak t verstrikt in een dubbeleerelatie. Hoe gaat ze hiermee om nu echt contact weer tot de mogelijkheden behoort?

 • Facades

  TV/webserie. De zojuist afgekickte Nel grijpt haar kans om het luxe leven van haar afstandelijke tweelingzus Lucille over te nemen wanneer zij op mysterieuze wijze verdwenen is. Ze ontdekt dat het leven van Lucille niet zo perfect is als ze dacht.

Gerealiseerd

recenties

We hebben zeer goede recenties ontvangen van onze films. Bijzonder trots zijn we op de recentie van Draadloos: 

“Draadloos is een korte film die geproduceerd is tijdens een 48hour filmproject. De film vertelt het verhaal van een vrouw die niet blij is in haar relatie. Ze vlucht in een online fantasiewereld waar ze haar perfecte relatie kan creëren. Uiteindelijk komt ze erachter dat ze moet kiezen tussen haar echte relatie of haar relatie met deze virtuele neppe wereld. Het genre van deze film is zoals je al had kunnen verwachten romantiek. De speelduur van deze film is redelijk kort, omdat de film ook is gemaakt is 48 uur.

De speelduur van de film is ongeveer 8 minuten. Voor een film van 8 minuten weet Draadloos toch voor genot te zorgen, maar weet de film ook een langdurende indruk achter te laten? Met dank aan Filmbureau Waterwegen voor de samenwerking en het recensie-exemplaar.”

SEBASTIAAN KHOUW

TROTS – Met onze shortfilm God Glitch:

 • Hebben we onderdeel uitgemaakt van de Official Selection van Filmquest 2019. Het Filmquest Festival behoort tot de top 30 beste genre filmfestivals van de wereld.
 • Hebben we de filmcompetitie gewonnen op het 48
  hours Nijmegen Festival!
 • En: hebben we onderdeel uitgemaakt van de Official Selection van het LIFF 2019. LIFF is het grootste filmfestival in Engeland, buiten Londen. Het LIFF is een BAFTA gekwalificeerd filmfestival.

in de Prijzen!

Al onze films zijn in de prijzen gevallen

Maatschappelijke projecten

Iedereen telt mee. Filmbureau Waterwegen  maakt zich sterk voor mensen met een beperking. Zodat zij spelenderwijs hun eigen verhaal kunnen scheppen, trots zijn op zichzelf en  gehoord worden. Dot doen we via het speciaal onderwijs, maatschappelijke organisaties en bijvoorbeeld zorginstellingen. 

Over Filmbureau Waterwegen

Diversiteit en inclusiviteit:

Wij kiezen voor talenten en diversiteit  in leeftijd, gender, culturele en etnische achtergrond, en voor mensen met een beperking. 

Creativiteit en flexibiliteit

Mensen kijken graag naar een film, die ze weet te raken. Iedereen kijkt vanuit zijn/haar perspectief naar een film. Wij maken een film met een verhaal. Een film die de verbinding zoekt met de mensen.  Een film gemaakt met passie voor het vakgebied en met een boodschap. We luisteren daarbij goed naar de wens van de klant en geven daar onze visie op met creativiteit en flexibiliteit. Vanuit deze overtuiging zorgen wij voor de kwaliteit in de film.

Onze ambitie:

Filmbureau Waterwegen wil binnen 5 jaar in de landelijke top 3 staan.